Felkutattam az egyik legjobb laptop szervizt

Gyakran szoktam bűnügyi sorozatokat nézni. Nem csak előre megírt történeteket, hanem valós események alapján készült dokumentum sorozatokat is. Mindig is érdekelt a nyomozók munkája, nem csak azért, mert szörnyen izgalmas a munkájuk, hanem azért is, mert olyan tulajdonságokkal rendelkeznek, amikkel szerintem születni kell. Az a fajta logika, ami nekik van szerintem nem igazán elsajátítható. Szinte már bámulatos, ahogy két látszólag össze nem illő dolog között is képesek meglátni az összefüggéseket, vagy az, ahogyan a dolgok mögé látnak. Azt gondolom, hogy ehhez nagyon gyors gondolkodás és éleslátás szükséges, és bár talán furcsán hangozhat, de szerintem a kreativitás sem elhanyagolható, pont az összefüggések feltárása miatt.

Mivel én is egy ilyen kereső, kutakodó típus vagyok, ezért kért meg engem a húgom nemrég, hogy ajánljak neki egy laptop szervizt, mert bármit is csinál, egyszerűen nem kapcsol be a laptopja. És mivel egy viszonylag új gépről van szó – a garancia már lejárt, de egyébként eddig az esetig hibátlanul működött -, nem szerette volna, ha a kukában végzi. És épp kerete sem volt arra, hogy egy másik, hasonló kategóriájú laptopot vegyen.

Van pár informatikában és számítástechnikában jártas ismerősöm, így tőlük kértem tippeket. Azt mondták, hogy feltehetően alaplapi probléma lesz, és ha professzionális alaplap javítás kell, akkor a pcmentorhoz forduljunk.

Felkerestem a honlapjukat, hogy tájékozódjak. És valóban, megtudtam, hogy ha nem kapcsol be a laptop, akkor valószínűleg tényleg az alaplappal vannak gondok. Elég teljekörű bemutatást olvastam a témában. Megtudtam azt is, hogy sokféle oka lehet annak, ha nem kapcsol be a laptop. Ilyen ok például: a tápáramkör meghibásodása, tönkrement processzor, meghibásodott grafikus vezérlő. Ezek mellett lehetnek még más okok is természetesen, illetve sajnos. Persze, azt azért hozzátenném, hogy nem minden esetben az alaplap a probléma forrása, mert ha bekapcsol a gép, de sötét a képernyő, akkor feltehetőleg másról lehet szó.

Az ismerőseim azt is mondták, hogy mindenképpen megéri a pcmentorhoz vinni a laptopot, mert az elvégzett javításra garanciát vállalnak, illetve egy év jótállást. Ám, ha mégsem sikerül megjavítaniuk a gépet, akkor nem kell fizetni semmit. Ami szerintem nagyon korrekt, annak fényében, hogy mindenképp időbe és energiába telik rájönni arra is, hogy nem javítható a laptop. Természetesen, egy korrekt szolgáltatóhoz méltón, csak akkor végzik el a javítást, ha az átvizsgálása során arra jutottak, hogy érdemes. Ha azt gondolnák a szakemberek, hogy nem éri meg megjavíttatni, akkor természetesen ezt tudatják az ügyféllel.

Ami biztos, hogy körülbelül 40.000 forinttal kell számolni egy professzionális alaplap javítás esetében a pcmentornál. Ami elsőre soknak tűnhet, de mint már említettem egy év jótállás van rá, illetve ez így garantáltan olcsóbb, mint egy új laptop vásárlása. Azt is figyelembe kell venni szerintem, hogy egy több százezres, jó állapotban lévő laptopot nem érdemes lecserélni, jobban megéri megcsináltatni.

Sőt, van még valami: bármilyen javításra is van szükség, minden esetben egy teljes átvizsgáláson esik át a bevitt laptop, illetve tisztításon is. Ami önmagában tízezer forint fölötti összeget jelent. Tehát, ha ezt is figyelembe vesszük és beleszámítjuk az árba, máris sokkal jobban megéri. Arról nem is beszélve, hogy a honlapjuk szerint, már több, mint 850 ilyen jellegű javítást végeztek el, úgyhogy emiatt is biztosak voltunk benne, hogy itt tényleg professzionális alaplap javítás történik.