A belső békéhez nem kell magánnyomozó, elég egy tibeti hangtál

Mikor még együtt voltam az előző barátnőmmel, sok időt töltöttünk otthon. Ennek több oka is volt. Az egyik, hogy távolsági kapcsolatban éltünk, úgyhogy hétvégenként minden egyes percet ki akartunk használni. Aztán meg jött a pandémia és akkor már nem önkéntes volt a bezárkózás. Nem volt egyszerű így az élet, folyamatosan összezárva. Ami azonban kicsit könnyebbé tette, az az volt, hogy találtunk pár tévéműsort, amik nagyon szórakoztattak minket.

Különösen ilyenek voltak a magánnyomozós sorozatok. Itt amatőr színészek adtak elő drámai történeteket, de olyan túljátszással, hogy nem lehetett komolyan venni. Ez is volt a lényeg és ez adta a sorozat élvezhetőségét. Én őszintén soha nem akarnék felfogadni magánnyomozót, mert szerintem rengeteg más mód van arra, hogy az ember rájöjjön a problémáira. Ettől függetlenül ezek a sorozatok kicsit elfeledtették velünk a kinti valóságot.

A békét azonban szerintem nem így kell elérni, mivel ez csak ideig óráig megoldás. Ezért is szerettem meg a buddhizmust, amin keresztül rengeteg módszert ismertem meg, amivel segíthetek magamon. A kedvenc buddhista tárgyaim közé tartoztak a hangtálak, mivel ezeknek a hangjában én mindig úgy érzem, hogy meghallom az egész univerzumot. Egy egyszerű, szimpla, de hosszú ideig ottmaradó kongás. Ezért is örültem, hogy megtaláltam a Nepáli Termékek nevű oldalt.

Miért is? Mert itt a hangtálak olyan választékát kínálják, hogy az ember rögtön úgy érzi magát, mintha tényleg Nepálban lenne. Korábban én is terveztem szerzetesnek menni, erről azonban már lemondtam. Az innen rendelt hangtálak azonban visszaadják kicsit azt az érzést, mikor ez volt az egyetlen, megnyugtató célom az életben. De nem akarok ennyit beszélni magamról, inkább mesélnék nektek a Nepáli Termékek zseniális kialakításáról.

Az oldal maga klasszikus buddhista színekkel dolgozik. Ez már rögtön meditatív hangulatba hozza az embert. Az arany és fehér kontrasztja arra a füstölőre emlékeztetett, amit először vettem magamnak. A választék bőséges, de emellett könnyen kezelhető. Nem kell sokat keresni, hogy megtaláljuk a hangtálak kategóriát. Egyszerűen csak ki kell választani a menürendszerből ezt a részleget.

Persze innentől sem lenne egyszerűbb dolgunk, ha az egész rendszer nem lenne ilyen zseniálisan kialakítva. Ahogy belépünk a hangtálak kategóriába, rengeteg ajánlatot fogunk találni. Nekünk azonban lehetnek különböző preferenciáink. Lehet, hogy például most nincs annyi pénzünk egy hangtál vásárlására. Ekkor csak ki kell választanunk azt a rendezési elvet, ami először a legolcsóbbakat adja ki. Én főképpen nem ezt szoktam használni, mivel szeretek adni a minőségre és inkább várok a vétellel, amíg van elég pénzem rá. Helyette én a legnépszerűbb szűrőt szoktam használni, mivel így megkapom azt, amit minden ember a legjobb vételnek tart.

A Nepáli Termékeken található hangtálak rendkívül magas minőségűek. Erre már akkor felhívják a figyelmet, mikor még csak belépünk az oldalra. Az itt készült hangtálak mind kézzel készültek és olyan mesterek kezei közül kerülnek ki, akik évszázados hagyományból tanulták a mesterséget. Nekem ez a történelmi kontinuitás hihetetlen pluszt ad a hangtáljaimhoz. Akárhányszor, ha ránézek, mindig arra gondolok, hogy évszázadokkal ezelőtt is szinte ugyanezt a hangtálat használták a korábbi buddhisták. Ez mindig örömmel tölt el és mellette azt érezteti velem, hogy nem vagyok egyedül ebben a meditatív küldetésemben. Remélem, hogy mások is könnyebben meg tudják majd találni a lelki békéjüket a Nepáli Termékeken található hangtálak segítségével.