Azt hitte házasságtörő, pedig csak csapatépítőre ment…

Klasszikus féltékeny sztori lesz a következő, amit most leírok, a nyomozó barátom mesélte ezt is, többek között az ilyenek miatt hagyta ott ugyebár a szakmát. Szokványos felállásnak mondható a dolog, a feleség meg volt győződve arról, hogy a férje házasságtörő és azért túlórázik állandóan, mert valakivel hetyeg a cégnél a munkaidő lejártát követően. Az tette be a kulcsot végleg, mikor a férj bejelentette, hogy munka ügyben megy a Balatonra. Az asszony ekkor bérelte fel a barátomat, mert az volt a kényszerképzete, hogy romantikus hétvégére viszi azt a másikat.

Persze, nem volt nagy kunszt kideríteni, hogy egyáltalán nem erről van szó. A férj nemes egyszerűséggel csapatépítő tréningre ment a munkatársaival Siófokra. Természetesen a feleségnél a csapatépítő program ötletek között sem szerepelt, szóval egy csomó fotóval kellett alátámasztani a sztorit. Meg hogy egyáltalán, minek mentek a Balatonig ezért? A válasz könnyű, ez egy vitorlázós csapatépítő volt, el is irigyeltem magamban. Kihajóztak, megtanították őket az alapokra aztán uccu neki, irány a túlpart. Ott ettek egy kiadós ebédet, aztán indultak is vissza a déli oldalra. Közben persze kapták a játékos feladatokat, na meg a jobbnál-jobb borokat. Volt aki rámerészkedett egy-egy SUP-ra (stand up paddle) is, de a férj nem tartozott közéjük. Aztán miután kikötöttek elmentek a hotelbe, mindenki elfoglalta a szállást. Két fős szobák voltak, a férj pedig az egyik férfi munkatársával kapott közös szobát. Az este folyamán még lenéztek a wellness részlegbe, ahol úsztak és szaunáztak egyet, aztán nagyjából mindenki összegyűlt a bárnál. Ott beszélgettek, biliárdoztak és agyaltak arról, hogy mégis ki fog holnap hazafele vezetni, mert ha így folytatják, ők holnap nagyon másnaposak lesznek. Azután mindenki szépen megkereste a szobáját és elment aludni. Másnap reggel megreggeliztek még közösen egy bőségeset, aztán összepakoltak és elindultak haza. A férj kitérő nélkül egyből hazament, persze ez is mindvégig fotókkal van dokumentálva.

Az asszonynak egy szava sem volt, sokkal inkább elszégyellte magát, hogy ennyire bizalmatlanná vált. De a nyomozó barátom legalább annak örült, hogy tölthetett egy jó hétvégét a Balaton partján, meg hát nem mindennap hall az ember ennyire jó csapatépítő program ötletet.