Vannak dolgok, amikre még egy magánnyomozó sem tudja a megfejtést

Szakmámból kifolyólag, mivel magánnyomozóként dolgozom, nem igazán értek az olyan dolgokhoz, mint a szigetelés, fűtő berendezések, és áramtermelés. Egyszerűen nincs szükségem különösebb tudásra ilyen téren nap mint nap a munkám során. Továbbá, időm sincs bővebben utánaolvasni ezeknek, mert ahhoz túlságosan elfoglalt vagyok. Egy kicsit sajnálom, hogy nem vagyok jártas ezekben az úgymond férfi dolgokban, férfi létemre, de megmondom őszintén, ha időm engedné sem biztos, hogy lenne kedvem belemerülni ebbe. Ennek hátrányát viszont a költözésnél, házfelújításnál megéreztem, ugyanis azt sem tudtam kihez forduljak segítségért. Aztán eszembe jutott, hogy az egyik ismerősöm ilyenekkel foglalkozik, ezért felkerestem őt a fűtéssel kapcsolatban.

Hát mindenre gondoltam, de arra nem, hogy hőszivattyú lesz a megoldás.

Mint kiderült az ismerősöm a Fűtésrendszereknél dolgozik, aminek örültem, mert a nyomozások során is több embernél láttam ennek a gyártónak a termékeit. Reméltem, hogy ha valami ilyen népszerű, akkor annak oka van, és igazam is lett.

Elmondtam az ismerősömnek nagy vonalakban a problémáinkat. A házban eddig csak gázkazán felelt a fűtésért, és ez nem elegendő ahhoz, hogy az egészet kifűtse. Gondolkodtunk padlófűtésen is, de az meg nem biztos, hogy egy ilyen merev szerkezetű házba beépíthető lenne.

Azt mondta, a ház fekvését tekintve a Víz-víz hőszivattyú jelentene optimális megoldást számunkra, nem véletlen, hogy az Alföldön a legtöbb háznál ezt alkalmazzák, mert ez tud itt a leghatékonyabban működni.

Azt tanácsolta még, kérjünk árajánlatot az oldalon, de én ezt a módszert nem igazán díjaztam, mert nem szeretem kiadni az adataimat, de ellenőriztem az oldalt, és biztonságosnak találtam.

A kérelem leadása után nem sokkal fel is vették velünk a kapcsolatot egyébként, és rendkívül hozzáértő szakembereket ismerhettünk meg a csapat személyeiben.

Víz-víz hőszivattyúról bővebben

Mint azt megtudhattam, ez egy olyan módszer, ami egy fúrt kúton keresztül a talajvízből von el hőenergiát, és a fűtésrendszer vizét melegíti. Továbbá padlófűtéshez is jól alkalmazható, és az később is hozzáépíthető. Ez a fúrt megoldás azért jó egyébként, mert ahol mi élünk, ott egyszerű lefúráshoz engedélyt szerezni, és olyan mélyről szedi ez a szerkezet a hőt, hogy az már a geotermikus energia hője. Na az pedig biztos, hogy folyamatosan fogja szolgáltatni a hőt, ellentétben a kimeríthető fosszilis energiaforrásokkal.

Kombinálás a napenergiával

Tervben volt nálunk az is, hogy napelemes rendszerre fektessünk be, és ehhez sikerült is egy viszonylag nagyobb összegű támogatást igénybe venni, így a Fűtésrendszeresektől ezt is berendeltük. A folyamat sok időt vett igénybe, mert mindent alaposan fel kellett mérniük ahhoz, hogy a napelemes rendszer és hőszivattyú berendezés megfelelő módon és méretben kerüljön telepítésre. Ezt a kettőt párhuzamosan kivitelezni nem kis munka volt, de abszolút megérte befektetni rá, mert profi kivitelezésben részesültünk.

A jó munkához persze idő kell, a jó minőséghez pedig pénz. Az egész folyamat sok költséget vont maga után, de nem bánom, mert így korszerű fűtőberendezésünk és áramellátásunk van végre, amivel jó pár évtizedig nem kell majd különösebben foglalkozni. Végül is célt értem, mert így hosszútávon megoldódott a probléma, sőt hosszútávon még költséghatékonyabb megoldás is ez, mint a korábbi módszer.

A gyártó és munkatársaik

Végig nagyon fegyelmezetten végezték a munkájukat, és körültekintőek voltak mindkét projektet illetően, kiváltképp a Víz-víz hőszivattyú esetében, amivel kapcsolatban én eleinte kifejezetten szkeptikus voltam. Magasan felülmúlták a várakozásaimat, kiváló minőség és szakértelem reális áron.