Kinyomoznád, mitől lehet táskás a szemed? Íme, itt van a megoldás!

A táskás szemről sokan azt gondolják, hogy csak a természetes öregedés jele lehet. Ez azonban nem feltétlenül igaz. Bizonyos esetekben a táskás szem akár betegséget is jelezhet, így fontos, hogy tájékozottak legyünk, s tisztában legyünk azzal, hogy mit érdemes kizárni, mielőtt a korunkra fognánk a dolgot.

Egy munkatársam, Andi például, aki egyébként rendkívül fiatalos és sportos, sokáig nem foglalkozott a szeme alatt egyre látványosabban megjelenő táskákkal, s bizony kiderült, hogy jobb lett volna, ha nyomozásba kezd. A szerencse az volt, hogy én véletlen rábukkantam egy olyan oldalra, ami a szem alatti duzzanat okai kapcsán röviden és tömören, ugyanakkor széleskörűen tájékoztat.

Itt olvastam azt is, hogy a táskás szem mint tünet, akár pajzsmiriggyel kapcsolatos betegséget is jelezhet, s mivel nekem a hajhullása miatt Andi eleve gyanús volt kicsit, szóltam neki, hogy vizsgáltassa ki magát. A vizsgálat meg is állapította aztán a pajzsmirigyproblémát, és a gondos kezelés, amit a diagnózis után kapott, nagyon sokat javított az állapotán.

Érdemes tehát tényleg odafigyelni akár a kezdetben jelentéktelenebbnek tűnő apró jelekre, amit a testünk ad, hiszen így a komolyabb állapotromlások megelőzhetőekké válnak, a korai stádiumú problémák pedig kezelhetővé. Az említett weboldalon a szem alatti duzzanat okai között egyébként egészen sokféle betegség szerepel, így például megtudható, hogy a tünet hátterében állhat például vesebetegség, allergia és fertőzés, illetve hormonbetegség is.

Amennyiben tehát életmódunk egészséges, eleget alszunk és pihenünk, mellőzzük az alkohol és a dohánytermékek élvezetét, s mégis tartósan duzzanatos, ödémás a szemünk alja, akkor vizsgáltassuk ki magunkat. Ha pedig kizárhatóvá válnak a fenti betegségek, akkor legalább megnyugodhatunk, hogy komoly baj nincs a háttérben.

Amint azt az oldalon említik, a táskás szem akár örökletes eredetű is lehet, így amennyiben a családban, a felmenők között tudunk ilyesmiről, könnyen lehet, hogy közrejátszik ez a genetikai faktor is. Azonban fontos, hogy még ha van is némi genetikai hajlamunk, kódoltságunk a táskás szemre, a környezeti tényezőkre odafigyelni így is érdemes, sőt, akár még fontosabb is lehet.

A rendkívül informatív honlapon e környezeti tényezők kapcsán is sok hasznos információt találhatunk. Ha túl sok sós ételt fogyasztunk például, az szintén hozzájárulhat a szervezet fokozott folyadékmegkötő aktivitásához, ami könnyen jelentkezhet szem alatti ödémásodás formájában. Hasonlóan negatív hatást válthat ki az is, ha mértéktelenül vagy épp nem elég óvatosan napozunk, hiszen a túl erős napfény károsíthatja a sejteket és a bőrünkben található kollagént. Ugyanakkor ajánlatos az is, hogy esténként a sminkünket gondosan eltávolítsuk, hiszen az alapozók, szemhéjfestékek, szempillaspirálok gyakran irritáló anyagokat is tartalmaznak, s amennyiben ezek folyamatosan érintkeznek bőrünkkel, a szemhéj ettől az irritációtól könnyen beduzzadhat, ödémásodhat. A bőr rendszeres és minél jobb minőségű lemosókkal, szappanokkal, arctejekkel, esetenként pedig hámlasztókkal, radírokkal való tisztítása tehát elengedhetetlen lépés, ha természetes szépségünket minél tovább szeretnénk megőrizni.

Mindezek mellett azonban, ahogy a weboldalon is írják, a szem alatti duzzanat okai közt akár lelki betegségek is szerepelhetnek, így például a kínai orvoslás szerint a szorongás és a félelem is okozhatja ezt a tünetet, sőt, akár a félbehagyott vagy el sem kezdett gyászmunka is.

Andinak egyébként végül később meg is mutattam ezt az oldalt, s másnap megkérdezte, hogy nem gondoltam-e rá, hogy érdemes lehetne kipróbálni azt a speciális, olasz kozmetikumot, amit a honlapon lehet megrendelni. Együtt aztán megnéztük a videókat is, amelyek a krém használata előtti és utáni állapotokat mutatják be, s el is döntöttük, hogy az eredmények annyira látványosak, hogy mindenképp megérné adni egy esélyt ennek a terméknek. A termékre online rendelés esetén ráadásul kedvezmény is jár, a csomagra pedig gyakorlatilag egyáltalán nem kell várni, hiszen a kiszállítást, ami az ország területén belül teljesen ingyen és bérmentve történik, egy munkanapon belül vállalja a szolgáltató.

Meg is rendeltük a krémet, s azt kell mondjam, napokon belül egyetértettünk abban, hogy egyértelműen jó döntést hoztunk. Az InstanTENSE nevű szérum azonnali, már három vagy öt percen belül érvényesülő hatása a benne lévő, agyagból származó szilikátoknak köszönhetően egészen kivételes. A szem alatti bőr duzzanata lelohad, a bőr simává, feszessé, hidratálttá válik, olyan, mintha percek alatt valóban éveket fiatalodnál.

szem alatti duzzanat okai

Reggel, munkába való indulás előtt Andival mindketten ezzel kezdtük eztán a napot, és csakhamar a kollégák mondogatni is kezdték, hogy milyen szokatlanul jó formában vagyunk. Az ideiglenes feszesítő hatás egyébként 6-10 órán át tart, ugyanakkor abszolút érezhető a hosszútávú, állandó hatás is. Nem sokkal később több más munkatársunk is megrendelte az egyébként színezék-, illat- és parabénmentes kozmetikumot, s eddig még mindenki maximálisan elégedett volt vele, akárcsak mi.

Sőt, akadt olyan kolléga is, aki, miután megrendelte a terméket, s végigböngészte a honlap egyéb hasznos információit is, végül még terápiára is elment, mert belátta, hogy ha a szorongását és a félelmeit nem kezdi el kezelni, nem kér professzionális segítséget, akkor nem biztos, hogy meg tud birkózni a mentális gondjaival. Ezek a gondok pedig bizony kiülnek az ember arcára, s adott esetben nem csak esztétikai problémákat, de akár súlyosabb egészségügyi, pszichoszomatikus tüneteket is okozhatnak, hiszen testi és lelki egészségünk rendkívül szoros kapcsolatban van egymással.

Ha utánajárnál te is, hogy mitől lehet táskás, duzzadt, ödémás a szemed vagy milyen okok állhatnak a sötét karikák megjelenésének a hátterében, akkor a fenti honlapot bátran keresd fel, itt a rengeteg hasznos információ mellett a szérumról is olvashatsz részletesebben, amit akár meg is rendelhetsz. Mert bár a holisztikus szemlélet jelentőségét nem lehet eléggé hangsúlyozni, ez a termék tényleg fantasztikusan hatékony.

Különleges arcfiatalító formulája a szilikátok mellett tartalmaz például fehér liliom kivonatot, de egyéb értékes növényi összetevőket is, így például brazil ginzenget és az egzotikus hangzású muira puamát. Az Argirelox™ peptid, amely egy fermentációval létrehozott fehérje, és az arcizmok ellazulását idézi elő, kisimítja a ráncokat. Ez a speciális peptid még díjat is kapott, méghozzá a Hamburgban megtartott In-Cosmetics gálán. Az Eyeseryl® peptid, ami egy tetrapeptid, hatékonyan gátolja meg a kollagén glikációt, a hialuronsav pedig, mely az emberi testben, főként a szemben és az ízületekben is megtalálható, hidratáló hatással bír és támogatja a bőr természetes védekező funkcióit.

Természetesen az egyedülálló hatóanyagok kombinációjából felépülő szérum több éves, gondos kutatás eredményeként jött létre, s ez, illetve a számos elégedett felhasználó véleménye, amit az oldalon is olvashatunk, garancia arra, hogy nem fog minket csalódás érni. Ha pedig mégis úgy éreznénk, hogy a termék nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, akkor a vásárlás napjától számított harminc napon belül vissza is kaphatjuk az árát. Ehhez nem kell mást tennünk, mint visszaküldeni címükre a szérumnak minimum a kétharmadát, s a pénzvisszafizetési garancia keretében a teljes vételárat visszautalja a szolgáltató, nekünk pedig csupán a termék visszaküldésének postaköltséget kell állni.

Ha tehát a lelked mellett most a testedre, az arcbőrödre is szánnál energiát, és kipróbálnád ezt a sokat bizonyított olasz kozmetikumot, akkor látogass el a weboldalra, hiszen nem csak az látszik meg a testünkön, amit a lelkünkért teszünk, de a lelkünkön is látszódni fog, amit a testünkért teszünk.