Utánajártunk: Hol csináltassunk energetikai tanúsítványt?

Energetikai tanúsítvány

Az energetikai tanúsítvány egy olyan dokumentáció, amely segít besorolni az ingatlanunkat AA+ és JJ között egy sávba, az ingatlan energiafelhasználásának tükrében.

A dokumentáció kiállításánál vizsgálják a nyílászárók állapotát, a fűtési rendszert, a födémet, a padlót, a melegvízellátó rendszert, a lehűlési felületeket is. Ezek vizsgálatával a szakemberek egy pontos képet kapnak az ingatlan energetikai állapotáról és be tudják sorolni egy kategóriába ennek megfelelően.

De miért is kell ez?

Az energetikai tanúsítvány az ingatlan eladásához egy kötelező dokumentum, illetve néhány pályázathoz, illetve támogatások igénybevételéhez lehet erre szükség.

Hol célszerű csináltatni?

Az ilyen hivatalos dokumentumok esetében mindig az a legnehezebb feladat, hogy megtaláljuk azt a helyet, ahol meg lehet, vagyis érdemes megcsináltatni. Ebben az esetben nem jó annyira a bőség zavara, több opcióból nehezebb kiválasztani, hogy melyik a legjobb, de nekünk sikerült.

Több oldalt is végignéztünk, összehasonlítottuk az árakat, a területi lefedettségeket, a határidőket, a munka gyorsaságát.

Végül a kis “versenyünkből” a https://www.e-tanusitas.eu/ került ki győztesként. Úgy döntöttünk, hogy ár és gyorsaság tekintetében mindenképpen magasan az első, illetve mivel a teljes országot lefedi a szolgáltatásuk, a terület kategóriában is győzedelmeskedtek.

Más árakon dolgoznak vidéken, illetve a fővárosban, így az árak alakulásában nem csak az ingatlan mérete, hanem földrajzi elhelyezkedése is szerepet játszik.

A fő szempont pedig a gyorsaság. Általában ezt a dokumentumot a lehető legsürgősebben a kezünkben szeretnénk tudni, itt pedig alapjáraton is 24 órán belül elkészítik és futárszolgálattal eljuttatják hozzánk, nem kell fölösleges köröket futni és sokat várni. Extra sürgős esetekben pedig e-mailen akár már 12 órán belül el tudják juttatni a megrendelő számára.

Jól és gyorsan dolgoznak, jó árakon, ezért döntöttünk úgy, hogy az energetikai tanúsítás koronázatlan királyának választjuk a https://www.e-tanusitas.eu/ oldalt.

Könnyen el lehet igazodni az oldalon, könnyen fel lehet venni velük a kapcsolatot és nagyon segítőkészek a telefon másik végén. Minden fontos információt meg lehet találni az oldalukon, nem kell telefonon keresztül tájékozódni az árakról, hogy aztán az ajánlatot átgondolva újabb hívást intézzünk. Egyszerűbb így, hogy mindent kiírnak a honlapra és ezzel azt is sugallják, mennyire megbízhatóak.

Szóval, ha éppen energetikai tanúsítványra vágysz, ne keress tovább, mert mi megtaláltuk helyetted is a legjobb helyet a dokumentum kiállítására: https://www.e-tanusitas.eu/.