A konyhád sokat elárul rólad

Képzeljétek el, hihetetlen dolog történt velem. Kicsit nehéz lesz elmesélnem – majd megértitek miért -, de azért megpróbálom.

Társasházban lakunk, viszonylag jó környéken. Eleinte a lakóközösség is úgy tűnt, rendben van, bár soha nem volt egyik szomszédunk se kifejezetten szimpatikus. Azonban az elmúlt időszakban nagy volt a jövés-menés a többi lakásban, és egyre rosszabb lakók kerültek a közelünkbe. A rosszon most azt értsétek, hogy olyanok, akik nincsenek tekintettel a másik emberre. Nem azzal van bajunk, ha valaki alkalomadtán bulit tart, vagy zenét hallgat, de még a veszekedések is természetesek. Persze, ha nem mindennaposak ezek a dolgok…

Azt még csak-csak megértem, hogyha valaki gyárban dolgozik vagy máshol, ahol van éjszakai műszak, akkor a bioritmusa felborul, és nem akkor lesz ébren, mint kellene. Viszont a felső szomszédunk egy ideje nagyon furcsa dolgokat csinál: éjszaka léptekre ébredünk. Egyszerű sétálásra azért nem ébrednénk fel, de amit ő művel, az érthetetlen: mintha magassarkú cipőben róná a köröket a szobájában, hosszú perceken keresztül. Van, amikor ez a dolog csak 5 percig tart, van, hogy 20 percig, de annyira hangos és erőteljes, hogy mindig felébredünk rá.

Egy másik probléma pedig annyira súlyossá vált, hogy úgy éreztük, valamit tennünk kell. Elkezdtek foltok megjelenni a plafonunkon. Szóltunk a közös képviselőnek, hogy beázás lehet. Ő viszont teljesen elbagatellizálta a dolgot és nem cselekedett! Egy ideig nem nőttek a foltok, sőt, mintha kiszáradtak volna, de később újra megjelentek, és egyre rosszabb lett a helyzet. Cselekednünk kellett.

A párom, mivel komoly üzletember, ezért kapcsolatban áll egy ideje magánnyomozókkal, akik a versenytársait, üzletfeleit informálják le neki, hogy biztosan csak becsületes emberekkel üzleteljen. Ő találta ki, hogy hívjuk el az egyiket, és derítsük ki, hogy mégis mi folyik ezen a jó környéken, miért ilyen furcsák a lakók, és kik ezek az emberek.

A nyomozót hamar le is szerveztük, én home office-t kértem a munkahelyemen, és fogadtam a hölgyet. Ő előre közölte, hogy minket is lenyomozott már, elnézést kér, ez a rutin. És nem hiszitek el, hogy miről kezdtünk el vele beszélgetni! A konyhabútorokról!

Csak hogy értsétek. Besétált a nő a lakásunkba, és komoly, elgondolkodó arckifejezéssel körbesétált. A konyhában sokáig időzött. Megkérdeztem, hogy miért, azt mondta, hogy egy konyha nagyon sokat elárul egy emberrel, egy pár életéről, a párkapcsolatról, sőt, anyagi helyzetről és egészségről is. Ebbe nem tudtam belekötni, de kérdezgettem, hogy mikre is gondol. Nos hát, a hölgy műhely titkait nem adhatom ki, de azt elmondhatom nektek, hogy ráébresztett, a konyha kinézete valóban nagyon fontos. Ajánlott egy weboldalt, a konyhabutorom.hu-t, ahol sok tippet és trükköt lehet olvasni arról, milyen is egy jól berendezett és megtervezett konyha.

Én mondjuk már egy ideje le akarom cserélni a konyhabútort, szóval szégyenkeztem is, hogy pont most állít be ide ez a nő aztán mindenfélét levon abból, hogy itt-ott le van pattanva a festék… Azt mondta, a konyhabútor legolcsóbban akkor jön ki, ha laminált bútorlapot választunk. Viszont ő azt nem ajánlja, mert ahogy látja, sokat főzünk… Úgyhogy szerinte inkább MDF-et kellene választanunk. Na itt már mondtam neki, hogy sok lesz az infó, fogalmam sincs, mi az az MDF. Azt javasolta, nézzem csak át a honlapot, és mindent megértek. Azóta tudom már, hogy az MDF a Medium Density Fiberboard-ot takarja. Ez azt jelenti, hogy nagy nyomáson összepréselnek faforgácsot, és ezt összeragasztják. Ez készülhet tölgyből vagy fenyőből is, szóval abszolút a faforgácson is múlik a minősége. Minden esetre olcsóbb, mint a tömör fa bútor, ami viszont méregdrága.

A hölgy aztán távozott, de megígérte, hogy kideríti mindenkinek a főzési és fürdési, illetve vízhasználati szokásait, hiszen abból kiderülhet, hogy mitől ázunk be felülről. Mire a párom hazaért, én már konyhaszakértő lettem, és el is újságoltam neki, hogyha túl leszünk a mizérián a szomszédokkal, akkor konyhafelújítást szeretnék. Örült a hírnek, mivel ő is nagyon szeret főzni, viszont eddig valahogy nem jutottunk el odáig, hogy felújítsunk. Biztos sok dolog lesz vele, de szerintem a konyhabutorom.hu segítségével gyerekjáték lesz. Ahogy írták, mindenkinek tudnia kell, milyen intenzitáshoz választ konyhát. Én már alig várom, hogy minden helyesen legyen megtervezve, és olyan konyhánk legyen, ami bírja a strapát. Minden közel legyen, elérhető helyen, és a távolságok is optimálisabbak lehetnének. Csak előbb derüljön ki, hogy ki áztatja a lakásunkat és miért!

konyhabútor legolcsóbban
Ilyen konyhát szeretnénk!