Egyedi pólók után nyomoztam

Nem kell ahhoz nagy nyomozónak lenni, hogy az embernek egy-egy alkalomra kicsit kutakodnia kelljen a barátai gondolataiban. Vajon minek örülne? Mi az, ami éppen kell neki? Mi az, amiből már Dunát lehet rekeszteni az otthonában? Mi az, amire már évek óta vágyik, de senki sem lepte még meg vele? Nem könnyű dolog ez, de ha figyelmesek vagyunk a szeretteinkkel, talán nem lőhetünk nagyon mellé. Gyerekkoromban ezt úgy hívták, hogy angyalkázás. A karácsonyi ajándékozás előtt játszottuk mindig és ha jobban belegondolok, sok jót tanultam belőle. A lényeg nagyon egyszerű volt, csak nagyobb figyelmet kell fordítani a másikra a megszokottnál és valahogy rájönni, hogy mivel lehetne meglepni, milyen aprósággal lehetne neki kedveskedni.

Most, felnőtt fejjel gyakorlatilag ugyanezt próbálom játszani, azzal a különbséggel, hogy nem csak a születésnapok és más egyéb jeles alkalmak közeledtével, hanem nemes egyszerűséggel egész évben. Hisz akit szeretünk, egész évben fontos nekünk és jó tudni, mi van vele. Éppen ezért történetesen tudom, hogy Eszter, a legjobb barátom már nagyon régóta vágyik egy egyedi pólóra. Van egy dekorációval és mindenféle kreatív dolgokkal foglalkozó vállalkozása és egy ehhez passzoló pólót szeretett volna magának. Szerencsére kellően jártas vagyok az efféle termékek felkutatásában, ehhez sem kell nagy Columbonak lenni, csak leülni szépen a laptop / tablet / telefon elé 3 percre és keresni egy szimpatikus szolgáltatót.

Ami a pólónyomtatást illeti, jó pár alkalommal próbálkoztam már különböző cégekkel. Egyszer-egyszer alá is szaladtam, hogy a minőség elmaradt az ígérttől, de a legutolsó vállalkozás, amit teszteltem nagyon jónak tűnt. Ez nem más volt, mint a Lolmarkt, akik kimondottan egyedi pólók készítésével és forgalmazásával foglalkoznak. Őket úgy lehet utolérni, hogy: lolmarkt.hu/egyedi-polo. Budapesten is vannak üzleteik, de ha vidékiként szeretnénk tőlük rendelni akkor sincs gond, mert vidéki boltjaik is vannak, sőt, természetesen a 21. század elvárásainak megfelelően házhoz is szállítanak meglehetősen gyorsan.

Maga a pólórendelés folyamata szintén elég egyszerű és persze gyors. Először is, ki kell találnunk milyen mintát szeretnénk a pólóra tetetni. Ehhez persze azt is tudnunk kell, hogy milyen méretű és milyen szabású (férfi vagy női) pólót szeretnénk rendelni. Ehhez egy nagyon jó segédlet található a már említett honlapon, képekkel kiegészítve, hogy mégis hogyan értelmezendők az ő méreteik. Általánosságban azt lehet elmondani, hogy a férfi pólók eggyel nagyobbak a boltban megszokott fazonoknál, a női pólók viszont eggyel kisebbek, tehát férfiből érdemes eggyel kisebbet, nőiből pedig eggyel nagyobbat rendelni.

Ha megvan a minta és a póló méret, több lehetőségünk is van. Egyrészt, besétálhatunk bármelyik üzletbe és amennyiben kis darabszámban rendelünk (20 darab alatt) úgy akár azonnal ki is nyomtatják nekünk és rövid időn belül a pólókkal távozhatunk az üzletből. Ha épp nem járunk a környéken, akkor le tudjuk adni a rendelésünket online is. Ekkor választhatunk a személyes átvétel és a házhoz szállítás között. Ha pedig a rendelésünk már nagy tételnek számít, vagyis 20 darab fölötti a mennyisége, számíthatunk arra is, hogy kedvezőbb árat kapunk.

A nyomtatást egyébként alapvetően kétféle eljárással végzik, transzfer- és szitanyomással. Mindkét esetben kiváló minőséget kapunk, érdemi különbség nincs a kettő között. A transzfernyomás megoldható ott helyben pillanatok alatt, a szitanyomás egy kicsivel több időt vesz igénybe. Előbbi esetében a mintát nyomtatják fel minden esetben a pólóra direktben, utóbbi esetben pedig előbb egy szitát készítenek, amit kvázi sablonként használnak minden pólónál és arra viszik fel a festékanyagot.

Ha pedig nem lennék jártas a grafikai tervezésben, akkor sem lett volna gond, mert ebben a fajta nyomdai előkészítésben is tudnak helyben segíteni, meg persze előzetes egyeztetés alapján is. Nem csoda, hogy állandóan tele vannak megrendeléssel… De hát egy ilyen póló egyszerűen mindenhová jó, egyszerű és nagyszerű, mégis teljesen egyedi, máson nem fog ugyanolyat látni, ha magad csináltatod. Foglalkoznak még ezen kívül bögrék, pulcsik és vászontáskák nyomtatásával is, de ha netán a bolt felé tévednénk akkor az is kiderülne, hogy ők maguk is terveznek pólókat. Rengeteg darab van az üzletben, már előre legyártott vicces és mindenféle alkalomhoz illő grafikával és / vagy felirattal. A honlapjukon pedig még egyszerűbb közöttük böngészni, mivel kategóriákra vannak osztva. Így például gyakorlatilag 3 kattintással megnézhetjük az összes alkohol témájú férfi vagy női pólót, vagy pulcsit.

A házhoz szállítást pedig szintén gyorsan és egyszerűen intézik, a GLS futárszolgálat által. A rendeléstől számított 1-2 napon belül vállalják a kiszállítást, ami alapesetben 990 forintba kerül, de ha 10 000 forint feletti a megrendelés, amit nem nehéz elérni egyedi pólók esetében, természetesen ingyen házhoz viszik a megrendelt termékeket. De persze a bolti személyes átvétel is lehetséges, ez nyilván ingyen van.

Így, hogy újra végigböngésztem ezt a honlapot igazából újra meggyőződtem róla, hogy őket fogom ismét választani, mert a legutóbbi minőséggel tökéletesen elégedett voltam és átfutva újra a feltételeket, továbbra is nagyon szimpatikus ez a cég.