Mi mindent tanultam a magánnyomozó barátomtól

A blogon korábban már említett magánnyomozó barátom sok mindenre tanított meg. A barátságunk már évtizedes múltra tekint vissza, még gyerekkorunkban ismerkedtünk meg. Nem konkrét dolgokat vettem át tőle, inkább egy szemléletmódot, gondolkodást. Az életről, a dolgokról, az értékekről. A szüleimtől kapott alapos nevelés mellett az ő barátsága volt az, ami formálta a jellememet. A mai napig egy-két hetente összeülünk munka után, megbeszéljük, kivel mi történt, megosztjuk egymással gondolatainkat, érzéseinket. Mielőtt otthagyta a munkáját, még többet találkoztunk és a beszélgetéseink és mélyenszántók voltak.

A korral járt, hogy beláttam a biztosítások előnyét

A barátomtól tanultam meg többek között, hogy nem érdemes kockáztatni, minden helyzetben és mindenre megéri biztosítást kötni. Elég könnyelmű voltam, főleg fiatal koromban és szerettem rálegyinteni a dolgokra, hogy „ugyan már, úgysem történhet velem semmi, ha pedig mégis, majd lesz valahogy”. Aztán ahogy egyre többet tapasztaltam az életből, elkezdtem bizalmat szavazni a különböző biztosításoknak. Már csak egyetlen fajta hiányzott a gyűjteményemből és ez a lakásbiztosítás volt.

Végre egy saját lakás – már csak egy dolog hiányzik

Több oka is volt, hogy nem kötöttem előbb. Például, hogy sokáig albérletben laktam, nem saját lakásban. Másnak a lakására pedig ugye nem lehet biztosítást kötni, de furcsa is lenne. Nagyon hálás vagyok érte, hogy tavaly sikerült megvennem életem első saját lakását. Nem egy kacsalábon forgó palota, de a sajátom. Amikor beköltöztem, megnyugodtam, hogy nincs több teendőm, a takarítás, felújítás, berendezés készen voltak, így hátra dőlhettem. A barátom ekkor már régebb óta a saját lakásában lakott (hiába, a magánnyomozói munka jobban fizetett, mint az én munkám) és amikor megtudta, hogy belaktam a lakásomat, gratulált. Majd számon kérte rajtam, hogy miért nem kötöttem még lakásbiztosítást.

Nyomozás a tökéletes lakásbiztosítás után

Sokat beszélgettünk a különböző lakásbiztosításokról és minden oldalról körül jártuk a témát. A barátom egy nyomozó alaposságával elemzett minden feltételt és szerződést, mire ki merte jelenteni teljes nyugalommal, hogy megtalálta a megfelelőt. Itt már rég elvesztettem a fonalat, rábíztam magam. Az interneten keresgéltünk és a különböző biztosítók díjszabását online lakásbiztosítás kalkulátor segítségével vetettük össze. Egyik sem volt egyébként hű de magas kategória, ezen meg is lepődtem.

Már csak meg kell kötni a kiválasztott biztosítást

Amikor meglett a nyertes biztosító, már csak a biztosítás megkötése volt hátra. Átböngésztünk mindent, amit a biztosítóról tudni kellett és lehetett; számomra kimagasló volt az ügyfelek elégedettsége. Tudom, hogy ezzel szoktak trükközni, nem vagyok naiv, de mégis meggyőződnek éreztem a számokat. A biztosítás megkötéséhez nem volt szükség személyes jelenlétre, online is volt lehetőségem biztosítást kötni. Ezt nagyra értékeltem, én is egy kényelmes ember vagyok, aki szereti a kanapéról intézni a dolgait. A biztosítás zökkenőmentes megkötése után már teljes volt a biztosítási listám, minden értékemet biztosítás védte. Ez kicsit furcsának vagy túlzottan óvatosnak tűnhet, de nem szeretem a kellemetlen meglepetéseket. Sok kisebb helyzetben vettem már nagy hasznát például egy utasbiztosításnak (gondoljunk csak az elkeveredett poggyászokra…). Őszintén remélem, hogy a lakásbiztosítással is maximum kisebb károkat kell majd fedeznem.

És hogy én miért javaslom a lakásbiztosítást?

Miért ne javasolnám? Felelős döntés, ami megnyugtatja az embert és biztonságérzetet az neki a mindennapokban. Tényleg nem egy nagy összeg, így aki akarja, nagy valószínűséggel ki tudja gazdálkodni a havi bevételéből. Megkötni tényleg pofon egyszerű, ha valaki nem ennyire alapos ember, sokkal hamarabb letudhatja. Bármilyen probléma adódik vagy káreset következik be, nem a saját zsebünkből kell kigazdálkodni a javítást. Én tényleg, őszinte szívvel csak ajánlani tudom mindenkinek.