Egy magánnyomozónak is szüksége van a pihenésre

Mások életében kutakodni nem könnyű munka. Sokan azt gondolják, hogy a magánnyomozók élete csupa szórakozás, hiszen nem kell mást csinálnunk, mint egész nap az emberek sarkában járni és figyelni minden lépésüket. Na, ez nem igaz. Nagyon izgalmas a munkánk, de rengeteg nehéz helyzet adódik közben. Már maga a kiindulás, hogy valakit a tudta nélkül rendkívül alaposan megfigyelünk és minden gondolatáról listát írunk a feleségének, férjének, főnökének, szüleinek, bárkinek, aki felbérelt minket. Nem túl etikus helyzet, pláne, ha azt nézzük, hogy sok esetben nem teljesen tisztességes okból kerülünk mi a képbe, nem a szülői vagy hitvesi aggodalom űzi az embereket hozzánk. Az is nagyon nehéz szokott lenni, amikor jól végezzük a munkánkat, kiderül valami és utána végig kell néznünk, hogy úgymond miattunk mekkora cirkusz lesz, válás, külön költözés, hatalmas összeveszések.

Megismerkedtem az argán olajjal

Egyszóval nem könnyű kezelni az ilyen helyzeteket, mindenképpen találni kell olyan szórakozást, hobbit, tevékenységet, ami ellazít és segít megszabadulni a mindennapok stresszforrásaitól. Ez minden munkahely esetében így van, úgyhogy én sem vagyok kivétel alóla. Nekem kikapcsolódásként az otthoni spa nap vált be, vagy akár csak este, amikor kis én-időt tartok és csak magammal foglalkozom. Ehhez beszereztem mindenféle krémeket és fürdősókat, de a legújabb szerzeményem egy üveg argán olaj (https://www.humanityaruhaz.hu/termek/argan_olaj_hidegensajtolt_30_ml.html).

De mi is az az argán olaj tulajdonképpen?

Szégyen vagy sem, de én a közelmúltban hallottam először az argán olajról. Mentségemre legyen mondva, hogy manapság annyi mindent felhasználnak a kozmetikai iparban, hogy ember legyen a talpán, aki követni tudja az összes különleges alapanyagot. Az argán olaj egyébként az argánfa termésének magjából sajtolt olaj, hidegen sajtolják, akárcsak az olíva olajat. Ezzel az információval nem nagyon voltam beljebb, mert életemben nem láttam még argánfát, még csak képen sem, nemhogy élőben. De ez nem vesz el az argánolaj értékéből és hatásából, ugyanis természetes öregedésgátló és regeneráló hatása van. Ez olyan dolog, hogy valaki vagy elhiszi, vagy nem, de én megszavaztam az argán olajnak egy esélyt. A bőrfeszesítő hatása az öregedésgátló mivoltának az alapja, de nem csak így tesz jót a bőrrel, hanem az ekcéma kezelésére is kiváló. Emellett még sebgyógyításra, körömápolásra és a száraz, töredezett haj rendberakására is használják.

Hajápolás mesterfokon

Amióta beszereztem az argán olajat, azóta figyelem, hogy hol találkozom vele, milyen termékekbe teszik és feltűnt, hogy rengeteg hajápolási krém és olaj alapja. Ez nekem kapóra jött, mert a hajam nehezen viseli a rendszeres mosást és szárítást és az utóbbi időben fénytelen, száraz és nagyon erősen töredezik a vége. Direkt ilyen állapotokra lett kitalálva a hajvégápoló olaj, amit hajmosás után vagy a törülközőszáraz haj végein kell eloszlatni, vagy lehet a teljesen megszárított hajon is használni. Fontos azonban az argán olaj használatánál is, hogy nem szabad még nagyon vizes, csöpögő hajra felkenni, mert csak úszni fog a vízen és semmit nem fog érni. De ha valaki helyesen használja, az argán olaj egyéb olajokkal keverve tökéletes hajápolási szer, mert a szétálló hajvégeket összesimítja és táplálja a hajat. A nagymértékben töredezett hajon már nem segít, azt le kell vágatni, nincs mese, de a vágás után érdemes elkezdeni használni az argán olajat és rövid időn belül már látható lesz az eredménye, sokkal kevésbé fognak töredezni a hajvégek.

Nem csak a hajnak jó, a szempillákra is tökéletes az argán olaj

Ha valaki nem csak a hajvégeket szeretné ápolni, hanem a haja gyorsabb növekedését is elősegítené, akkor érdemes kipróbálnia az argán olajból és ricinus olajból kevert hajpakolást. Az összekevert olajokat egyszerűen csak fel kell vinni a hajra, ráhúzni egy zuhanysapkát, hogy ne legyen minden tiszta olajos és betekerni egy törülközővel, hogy bent maradjon a meleg és jobban fel tudjanak szívódni az olajok. Aki nagyon elszánt, az akár egy egész napot vagy egy éjszakát is fent hagyhatja a hajpakolást, de már azzal is nagy eredményt lehet elérni, ha néhány órán át fent van a pakolás. Az argán olaj jótékony hatását nem csak hajon, de szempillán is ki lehet próbálni; a sok spiráltól töredezett, rövid pillákat egy szempillantás alatt rendbe teszi. Aki nagyon sokat festi a szemét, annak ajánlott hetente egyszer feltennie egy ilyen argán olajos pakolást, mondjuk a hétvége egyik napján, amikor nem sminkel vagy akár csak egy otthoni spa nap alkalmával.