Lenyomoztuk a legjobb fogászati rendelőt

Van egy barátnőm, ami már – már hobbiszinten űzi az információszerzést. Szoktam is vele viccelődni, hogy nagyon idegesítő öregasszony lesz belőle, ha már most ennyire szeret pletykálni és másokról megtudni dolgokat. Viszont már korábban hasznát vettem többször ezt a “nyomozói képességét”, amikor meg kellett tudnom valamit, de fogalmam sem volt, hol kezdjem el. Így történt ez nemrég is, amikor fogászati implantátum kellett nekem. Nem tudtam, mit csináljak, azt főképp nem, hogy hol, így a barátnőmhöz fordultam segítségért.

Megkértem, hogy nézzen utána, hogy a környéken hol végeznek fogászati implantátum beültetést. Szempont volt, hogy árban viszonylag megfelelő legyen, és a fogászat is olyan hely legyen, ahol a magamfajtákkal tudnak mit kezdeni. Ugyanis egy gyerekkori rossz élmény miatt rettenetesen félek a fogorvosoktól, és ez megnehezítette felnőtt korom fogászati látogatásait. A legtöbb helyen láttam a szakembereken, hogy lenéznek. Valamilyen szinten érthető is, hiszen elég furcsa, hogy egy felnőtt ember így rettegjen, ha be kell ülnie a rendelőben a fogorvos székébe. De sajnos nem tudtam ezzel mit kezdeni.

Viszont a rendelő, amit a barátnőm talált, ilyen téren is nagyon szimpatikus volt. A bemutatkozásukban azt olvastam, hogy ügyelnek arra, hogy a páciens ne legyen feszült az egész kezelés alatt. Igyekeznek az embert megnyugtatni, és az is fontos szempont nekik, hogy meglegyen a megfelelő összhang közöttük. Hiszen ha az ember nem bízik meg a szakemberben, aki a kezelést végzi, akkor az már nem is lehet olyan hatásos vagy pedig nem olyan élménnyel távozna a beteg, mint ahogy azt ez a budapesti rendelő szeretné.

Úgy döntöttem, kicsit utánaolvasok, hogy mi is az a fogászati implantátum. A fogorvosi rendelő honlapján azt a választ találtam, hogy ezek tulajdonképpen kis csavarok, amiknek van egy belső és egy külső csavarmenete. A külső menetekkel rögzül a fogba, a belső menetekbe pedig sok dolgot lehet beletekerni. Különlegességük, hogy az összetételük miatt serkentik ezek az eszközök a csontképződést maguk körül. Ennek én nagyon örültem, mert kissé idegenkedtem attól, hogy valamilyen “mű” dolog kerüljön a számba, hiszen ki tudja, mit tud ott művelni. Viszont ha serkenti a fogképződést, akkor csak nem lehetnek benne olyan természetellenes anyagok. Azt olvastam, hogy szinte mindenki kaphat implantátumot, azonban vannak kizárást okozó esetek is. Gondolok itt például a gyerekekre, hiszen rajtuk nem lehet elvégezni ezt a beavatkozást, mert még növésben vannak, illetve emellett vannak más egyéb betegségek is, amik maguk után vonják az implantátum behelyezésének ellehetetlenülését.

Az olvasottak hatására úgy döntöttem, hogy kérek időpontot erre a fogászati kezelésre, hiszen minél előbb esek túl rajta, annál jobb lesz. Meg is kaptam, viszonylag rövid időn belül sor fog kerülni rá, és nagyon remélem, hogy jó élményekkel fogok távozni!