Összebarátkoztam a nyomozóval

Tavaly márciusban felbéreltem egy magánnyomozót, mert sajnos volt egy ember, aki több féle képpen is zaklatott, és félni kezdtem tőle, mert egyre ijesztőbb dolgokat művelt. Ezért azt gondoltam, a nyomozó kövesse őt, tudja meg, mennyire van benne ez az illető az életemben, tudja meg, valós veszélyt jelent-e számomra.

Gábor, a nyomozó látta rajtam, hogy valóban félek, megígérte, hogy mindenáron válaszokat kapok, és hogy nem esik bántódásom. Be kell látnom, Gábor már az első találkozásunkkor nagyon nyugtató hatással volt rám, jól éreztem magam a közelében.

Az ügy megoldódott szerencsére, sikerült lerázni a zaklató illetőt, és nyertem egy barátot is az üggyel, mert Gáborral azóta is nagyon jó barátok vagyunk.

A hétvégén is elmentünk együtt kirándulni, megbeszéltünk már mindent, amit csak tudtunk, ebéd közben pedig előhozakodott a napelemekkel. Gábor mesélte, hogy most tervezi, hogy napelemekre cseréli a villamosenergiát. Talált egy számára nagyon szimpatikus céget, ami a telepítésükkel foglalkozik és ma is is hívta őket, holnap meg már találkozni is fognak. Gábor az oldalt is megmutatta, ami meggyőzte, és akikkel valószínűleg leszerződik a rendszer telepítésére – jó döntést készül megtenni

Gábor annyira lelkesen beszélt a napelemekről, hogy szinte én is elgondolkoztam: vajon átállhatnék én is napenergiára?

Ezért amikor hazaértem, jobban megnéztem magamnak ezt az oldalt, olvasgattam, olvasgattam, szinte mindent megtudtam a napelemekről. Nagyon vonzó gondolat, hogy függeteleníteni tudnám magam a szolgáltatóktól, és hogy mindeközben óvom a természetet. Azt írják, hogy 8-10 év alatt megtérül az ára. Most sajnos nincs erre pénzem, de ha meggyőznek, elkezdek rá gyűjteni, és akkor egyszer én is napelemekre hagyatkozhatok. Az például teljesen új információ volt számomra, hogy van olyan megoldás, amikor a fennmaradt, fel nem használt napenergiát visszajuttatom a szolgáltatóhoz, és ebben az esetben ezt ki is fizetik nekem! Ledöbbentem, amikor ezt olvastam.

A napeleminfo ajánl márkákat mind napelemre, mind inverterre de ennyire még nem szaladok előre, hogy azon gondolkozzam, milyen márkát válasszak, itt még nem tartok. Gábor, a nyomozó barátom azt mondta, hisz nekik, és ezekkel a márkákkal kéri a rendszerét, amit ajánlanak. Megnyugtató, hogy nemcsak a napelemre, az inverterre van kiváló garancia-idő, hanem magára a telepítésre is van 10 év garancia. Az is nagyon jól hangzik, hogy segítenek mindenféle dokumentációban, adminisztrációban, ügyek intézésében a szolgáltatóval is, mert nagyon utálom az ilyeneket, nem értek ezekhez.

Nyilván fontos szempont a természetvédelem is, a fosszilis energia felhasználás csökkentése, tiszta, megújuló energia használata, amivel nem ártok senkinek, és lesz belőle utódaink számára is.

Azt sem tudtam, hogy nemcsak fixen lehet ezeket rögzíteni, hanem van napkövető rendszer is, nagyon jó! Bár ha rólam van szó, bővel elég a kis házikómra a fix rögzítésű is.

Szintén nyugtató, hogy ha már meg van a rendszer, akkor ennek a cégnek az alkalmazottjai öt éven keresztül negyedévenként kijön hozzám, és felmérik, hogy minden rendben van-e, ha meg nem, akkor optimalizálják a működését.

Nagyon örülök Gábornak, hogy belevág, majd megkérem, hogy elmehessek megnézi, amikor telepítik a napelemeket hozzá, mert nagyon érdekel a dolog, de nekem még várnom kell rá. Mindenesetre letöltöttem a kisokost, amit találtam a honlapon, hogy ne felejtsem el, váltani szeretnék!

Soha nem gondoltam volna, hogy egyszer felfogadok egy magánnyomozót, azt meg pláne nem, hogy összebarátkozom vele, és ilyen jó irányba tereli a gondolataimat is, hogy váltsak napelemre!