A kanapéról sem kellett felállnom, mégis lett gáz a főzéshez

Nagyon szeretem a tévét nézni. Rengeteg csatornára fizettem elő, így mindig tudok olyan műsort találni, ami tetszik, amit szívesen nézek meg. A legjobban a nyomozós filmeket szeretem. Izgalmasnak találom, ahogy a rosszfiút keresik a profi detektívek. Tegnap délután is épp egy magánnyomozós filmet néztem, amikor a testvérem kijelentette, hogy kifogyott a PB gázpalack és el kell mennem feltölteni. Egyáltalán nem tetszett ez a kijelentés, hiszen épp a film legizgalmasabb részénél tartottam, akkor kezdtem gyanítani, hogy ki a gyilkos, de még nem voltam benne teljesen biztos. De sajnos a testvéremet nem tudtam elküldeni a gázért, mivel csak nekem van jogosítványom a családban, emiatt azt hittem, hogy egyedül én tudom megoldani a problémát. Később szerencsére kiderült, hogy ez nem így van.

Nem bírtam megszakítani a filmnézést, de tudtam, hogy szükség van a gázra, különben nem lesz vacsora. De még az éhezés lehetősége sem tudott eltántorítani attól, hogy megnézzem a filmet, inkább a reklámszünetben elkezdtem keresgélni a neten. Volt már egy jól bevált hely, ahova jártunk gázpalack töltésre, de tudtam, hogy létezhet más opció is. Nem kellett sokat keresgélnem, a reklám végére rá is találtam a gazpalackfutar.com internetes oldalra. A weboldalról nem csak a gázpalack töltés helyét lehet beszerezni, hanem házhoz is lehet rendelni a gázt. Tehát úgy is beszerezhető a PB gáz, hogy nem állok fel a kanapéról. Ez rendkívül jó hír volt számomra, hiszen így végig tudtam nézni a filmet, nem kellett elmennem sehova a gázért. Mindemellett amiatt is rendkívül jó, hogy megtaláltam ezt a lehetőséget, hogy így nem kell többé rám várni, bárki vásárolhat gázt a családból, jogosítvány nélkül is.

Rövid időn belül rájöttem, hogy a gázpalackfutár nem csak amiatt jó, mert házhoz szállítja a gázt, hanem amiatt is, mert nagyon kedvező ajánlatai vannak. A 11,5 kg-os gázpalack kiszállított bruttó ára Budapesten csak 6.000 forint. A 23 kg-os gázpalack, amilyet mi is használunk, az is csak 11.000 forintba kerül, bruttóban számolva. Ez az ár természetesen a kiszállítás költségét is tartalmazza Budapestre, és annak 20 km-es vonzáskörzetébe. Nekem 23 kg-os gázpalackot kellett rendelnem, hiszen fontos, hogy ugyanolyan méretűt rendeljünk, mint amilyen otthon van.

A gáz megrendeléséhez nem kellett sokat tenni, csak fel kellett hívni az oldalon található telefonszámot, meg kellett mondani a vásárolni kívánt gáz típusát és méretét, a címet, illetve, hogy mikorra szeretném, ha megérkezne. Későbbi dátumra is lehet időpontot egyeztetni. Amennyiben nem lett volna feltöltve a telefonom, akkor sem lett volna gond, hiszen online lehet kérni visszahívást. Ehhez csak a keresztnevemet, az e-mail címemet, a telefonszámomat, valamint a gáz típusát kell megadni. Ezután a cég munkatársai felveszik az érdeklődővel a kapcsolatot. Valószínűleg legközelebb már így fogom csinálni.

A weboldalról nem csak PB gáz vásárolható több méretben, hanem egyéb típusú gázt tartalmazó palackok is, mint például: hélium, szén-dioxid, argon, nitrogén, acetilén, oxigén, illetve még corgon is. A legutóbbiról nem igazán tudtam semmit, de a weboldalon a kínált gázokról még rövid ismertetőt is lehet olvasni. A corgont a hegesztési munkákhoz használják, ehhez a munkához ez a gáz tekinthető a legideálisabbnak. A corgon 18% széndioxid és 82% argon keverékeként jön létre. Természetesen nekünk erre a gázra nincs szükségünk, a hegesztés mostanság nincs tervben, csak az érdekesség kedvéért olvastam utána.

A testvérem nagyon meglepődött, amikor egyszer csak megérkezett a PB gáz. Egyből megkért, hogy mutassam meg neki a weboldalt, ahonnan megrendeltem a gázt, hiszen így ő is könnyedén meg tudja a palackot rendelni, nincs szüksége rám.

Ezután már biztos, hogy csak a gázpalackfutártól fogunk vásárolni, ugyanis sokkal kényelmesebb így, valamint anyagilag is jobban jövünk ki. Örülök, hogy nem álltam fel a kanapéról, rátaláltam erre a lehetőségre, valamint a filmnek nagyon izgalmas volt a vége. Nem az volt a gyilkos, akire én gondoltam. Az ilyen kiszámíthatatlan filmeket szeretem a legjobban.