Székhelyszolgáltatás – a nyomozásom ismét sikerre vezetett

Legutóbbi nyomozásom tárgyát nem valami szokványos dolog képezte, egy megcsalt férj, vagy feleség, vagy egy alvilági tag felderítése. Ennél sokkalta hétköznapibb dologra volt szükség, és még a hetedik érzékemet is otthon felejthettem hozzá, olyan játszi könnyedséggel sikerült megoldani az ügyet. Székhelyszolgáltatás volt a kutatás tárgya, ugyanis egy kedves barátom szeretné elindítani a saját szolgáltatását és ezért arra kért, segítsek. Legalább annyiban, amiben én vagyok a verhetetlen: nyomozzam ki, hogy hol érdemes székhelyet bérelni.

Ugyanis nem minden cégnek ott van ám a székhelye, ahol valójában a tevékenységüket folytatják, hiszen erre nincs semmi szükség. Arra viszont sokkal inkább van, hogy egy stabil, megbízható helyet találjunk székhelyként, amit nem mond fel a főbérlő, ahonnan nem tesznek ki félévente valamilyen mondvacsinált indokkal és társai. Erre azért van szükség, mert minden egyes ilyen alkalommal újra meg újra cégbíróságra kéne járni és illetéket fizetni a cégmódosításért.

Ezért vannak olyan vállalkozások, akik kimondottan azzal foglalkoznak, hogy székhelyet adnak bérbe másoknak. Ilyen a szekhelyszolgaltatas24.hu webcímen megtalálható vállalkozás is, akik abban tudnak segíteni, hogy megbízható székhelyünk legyen, akár hosszabb távon is. Erre több helyen van lehetőség, egyrészt Budapesten, másrészt olyan címet is tudnak biztosítani, ahol nem kell iparűzési adót fizetni. Ezt már nekünk kell tudni és kiszámolni, hogy melyik éri meg jobban, de a lényeg, hogy mindkettőre van lehetőség.

Abban is segítenek természetesen, hogy jól válasszuk meg melyik székhelyszolgáltatás volna számunkra a leginkább ideális. Így például összeszedték, hogy milyen szempontokat érdemes szem előtt tartani a döntést megelőzően.

Végig kell gondolni, hogy mennyi lenne az iparűzési adó, ha egy budapesti címet választunk székhelyül. Aztán azt is érdemes tudni, hogy lesz-e a cégnek fióktelepe, vagy telephelye, mert ha ez kívül esne az egyébként IPA mentes székhely településen, akkor bizony mégsem mentesülhetünk teljes egészében az adófizetés alól. Végül, de nem utolsó sorban pedig azt is tudni kell a megfelelő számítások elvégzéséhez, hogy milyen vállalkozási formában fog működni a cég. Egyáltalán nem mindegy az anyagi terhek számításának szempontjából, hogy milyen formában gondolkozunk.

Tehát, ha ezeket a pontokat kideríti a vállalkozó, akkor jól fogja megválasztani, hogy milyen székhelyet válasszon magának első körben – IPA mentesek, vagy fővárosit. Az iparűzési adót mellőző lehetőség egyébként Újlengyelben van, Budapesttől abszolút megközelíthető távolságban, tehát abszolút nem egy világvégi kis településre kell gondolni.

Miután ezeket a tételeket szorgalmasan kinyomozta a vállalkozni vágyó személy, azt gondolom, hogy csak jó döntéseket hozhat majd a szekhelyszolgaltatas24.hu csapata segítségével a székhelyszolgáltatás ügyében. Érdemes végig bogarászni a weboldalukat, ahol rengeteg hasznos információt lehet találni a csomagjaikról, az árakról, a kedvezményes lehetőségekről és mindenről, ami ehhez a témakörhöz hozzátartozik. A cimborámnak is azt ajánlottam, hogy az eszközt a kezébe adtam, innentől minden más csak azon múlik, hogy ő mennyire megy utána a dolgoknak. Ne legyetek restek, nyomozzatok ti is egy kicsit!