A nyomozó weboldala sem működik tárhely nélkül

Egyetlen vállalkozás sem működhet honlap nélkül, így tartja a mai igazság, és van is benne valami. A profi fotósok galériát, portfóliót tesznek közzé, a kereskedők webkatalógusokat és webshopokat üzemeltetnek, a szolgáltatók pedig igyekeznek minél jobban bemutatni, mire is számíthat az ember, ha hozzájuk fordul. A magánnyomozó, akit felfogadtam, szintén üzemeltetett honlapot, de az az igazság, hogy elég rossz minőségűt, és gyakran meg is gyűlt vele a baja. Hogy miért vettem igénybe a szolgáltatását, arra most nem térnék ki, a lényeg, hogy ő jól dolgozott, én pedig mostanra elvált ember vagyok. Szerintem mindenki kitalálhatja a sztori többi részét. Az viszont engem is nagyon idegesített, hogy amikor a nyomozó weboldalát néztem, úgy éreztem, hogy visszacsöppentem a 2000-es évek első felébe. Rettentően korszerűtlen és elavult volt a webhely, abszolúte nem optimalizálva a modern készülékekre, hogy a mobiltelefonról már ne is beszéljünk. A film noir-okban nagyon jól mutat a megkeseredett, egykori zsaruból lett magánnyomozó a koszos, rendetlen irodájában, a valóságban viszont nem éppen ezt várjuk. A hangulatnál jóval fontosabb a diszkréció és a pontosság, ezt pedig a netes elérhetőségen is megköveteljük.

Szóval miután lecsengett az ügy, valamiért kapcsolatban maradtam az ipsével. Nem tudom, hogyan alakult így, de kialakult közöttünk valamiféle laza ismeretség. Ő tudta rólam, hogy marketinges vagyok, én pedig róla, hogy bármit kiderít. De nem hagyhattam szó nélkül, hogy egy ennyire silány weboldallal próbáljon érvényesülni, hiszen így gyakorlatilag csak elijeszti az ügyfeleket, és egy idő után tönkremegy. Felvetettem neki a honlapja megújítását, és rengeteg tanáccsal is elláttam, hogy milyen szempontok alapján legyen felépítve az új. Még egy megbízható webfejlesztő számát is megadtam neki, ő pedig köszönte szépen, mivel már lassan ő is kezdte kínosnak érezni a dolgot. Egy bökkenővel azonban nem számoltunk: a nyomozó lehet, hogy bűnügyi lángész, de a számítástechnikában olyan, mint egy ősember. Például abban is hozzám fordult segítségért, hogy honnan tud tárhelyet szerezni, mert a webes azt kér tőle. Így került szóba az SSD tárhely bérlés, tárhely csomagok – RackForest nevű cégnél, akik szerintem a jelenlegi legjobbak a piacon. Az áraik kedvezőek, és az általuk kínált szolgáltatás is magas színvonalú, ár-érték arányban verhetetlenek.

Mint kiderült, annak idején, mikor a régi honlap készült, a nyomozó egyáltalán nem is vett részt benne. Kompletten megbízott valakit, hogy mindent intézzen el, ő csak a szöveges tartalmakhoz nyúlt hozzá valamennyire. Azóta is derekasan fizeti a fenntartásért az éves díjat, holott arról sincs tudomása, hogy valaha is karban lett volna tartva az oldala. Még laikusként is tudom, hogy ez így nagyon nem kóser. Szóval amint visszaszerezte a hozzáférést a régi domainhez, ami egyébként értékes, el lehetett gondolkodni a migráción egyik szerverről a másikra. Ebben a webes szakember volt a segítségére, én viszont az SSD tárhely bérlés, tárhely csomagok – RackForest ismeretével járultam hozzá a sikerhez. Megmutattam nekik a cég kínálatát, és a webmester egyből rá is bökött, hogy melyik csomagra van szükség a honlap további fejlesztéséhez és fenntartásához. Nagy mázli, hogy ma már nem kell külön szervert üzemeltetni, hanem lehet tárhellyel együtt azt is bérelni. Így nagyjából egy fél éven belül a magánnyomozó oldala a webfejlesztő és az én marketinges tanácsaimnak, és a RackForest tárhely szolgáltatásának köszönhetően teljesen megújult, és egy friss, gyorsan és gördülékenyen működő, modern weboldallá lett alakítva.