Nyomozás az autógumi után

A barátnőm nagyon féltékeny típusú személyiség, ez már az évek alatt fokozatosan megmutatkozott rajta, és férfi ember legyen a talpán, aki el tudja viselni ezt a fajta kutakodást, vagy az esetleges gyanúsítgatásokat. Már odáig fajult a mostani párjával a helyzet, hogy felfogadott egy magánnyomozót, hogy már ne ő kövesse az illetőt, ne legyen olyan feltűnő, de mégis tudjon a párja tevékenységéről. Nem mondom, hogy nem adott okot rá a férfi, hogy egy kicsit a körmére nézzen a magánnyomozó, de picit túlzásnak tartom már, amit a barátnőm féltékenysége miatt véghez visz. Nagyon sok energiája meg el ezáltal és a lényegesebb dolgokra így alig jut ideje.
Ilyen például, hogy az ősz beköszöntével le kellene cserélnie a nyári autógumit a kocsiján.

Biztonság technikai szempontból minden autóvezető egyéni és saját felelőssége lenne ez a megfelelő gumival való közlekedés, de már a kresz is előírja, hogy évszaknak megfelelő gumi használata nem csak ajánlott, de kötelező is.

Hiszen egy nyári autóguminak, nem olyan jó a tapadása, a téli útburkolaton. Arról már nem is beszélve, hogy egy havas, latyakos útszak, vagy egy tükörjéggé fagyott kanyarban, milyen kicsúszásokat, balesetet tud okozni egy nyári gumival felszerelt autó.

Számos ilyen esetről adnak hírt a híradóban, és nem lenne jó, hogy ha a barátnőm is bele kerülne, azért, mert az energiáit másfele mozgósította nem pedig a téli gumi irányába. A téli gumi teljesen más anyag-összetételű gumiból készült, mint egy nyári, és még a bordázatuk is eltérő, ezért jól felismerhetőek. De aki nem lenne jártas ilyen témákban, az is könnyű szerrel megtalálja a maga téli gumiját azon a remek webshopban, amit átküldtem a barátnőmnek, hogy ott mindképpen nézzen szét. Nem kell, hogy tudja, hogy mekkora méretű gumi kell a kocsiára, hiszen van egy szűrő ezen a csodás oldalon, amely úgy tud találatokat kiadni, hogy beírja az autó márkáját, típusát és évjáratát, és máris kiadja az arra az autóra vonatkozó gumiméreteket, természetesen most téli gumi keresés tekintetében. Barátnőm rá is csapott az oldalra és tényleg, nagyon könnyen ment neki a keresés, csak annyi baja volt, hogy a cég számos márkát forgalmaz és ezáltal a termékkínálatuk is hatalmas, ami nem baj természetesen, mert van választási lehetőség, csak szemezgetni kell. Könnyebbséget jelent, hogy téli gumik tekintetében is kis leírással és képekkel készülnek az érdeklődők számára. Így a barátnőmnek sem okozott nagy fáradságot, hogy kiválassza, milyen árkategóriában szeretne téli gumit vásárolni.

Nagyon megörült, hogy házhoz szállítás is van, hiszen nem szeretett volna nehezebb autógumikat emelni, majd többször az autóba berakni, kivenni, majd újra az autóba rakni, amikor elmegy a gumishoz lecseréltetni őket. Így a kiválasztott gumikat a futár házhoz hozta számára, ennél a megoldásnál nincs is könnyebb, és gyorsabb, mellyel időt és energiát tud megtakarítani, valamint remek minőségű termékeket vásárolni. Mivel a kiszállításra került téli autógumik egytől egyig nagyon jó minőségű, prémium kategóriások, melyeknek párjuk nincs. A barátnőm megkönnyebbül, hogy beszerezte a téli gumikat, és így már felkészülten várhatja a hideget, és a téli csapadékos időjárást, az ő kocsija már nem okoz gondot a közlekedésben. Minden barátnőnknek azóta nyugodt szívvel ajánlja az oldalt, hisz mindenki közlekedjen megfelelő gumifelszereléssel az utakon.