Nem kell nyomozó ahhoz, hogy munkát találjunk

A nyomozás szerintem egy ponton mindenki fantáziáját megfogta. Annyi olyan sorozat van, ahol a karizmatikus detektív felgöngyölít egy olyan ügyet, amit senki más nem tudna megoldani. Bár én annyira nem voltam sosem oda a krimikért, ezek a karakterek még nekem is nagyon tetszettek. Mindig azt az érzést keltették, hogy máshogy látják a világot és kívül állnak az emberek átlagos felfogásán.

A valóságban azonban a nyomozás sokszor nem olyan izgalmas, mint ahogy előzetesen elképzelnénk. Különösen így van ez a magánnyomozókkal. Néztem pár interjút ilyen emberekkel és általában nagyon triviális dolgok miatt bérelik fel őket. Ettől függetlenül, habár más a munka jellege, mint amit a filmen látunk, így is betekintést kaphatunk az életnek egy olyan oldalába, ami általában rejtve van előlünk. Bár magam sosem lennék magánnyomozó, de megértem azokat, akik ezt a szakmát választják.

Én még nem döntöttem el, hogy milyen munkát szeretnék vállalni, de szerencsére diákként még van egy két évem erre. Viszont ez idő alatt sem akartam tétlenül üldögélni és a https://topiwork.hu segítségével találtam egy olyan diákmunkát magamnak, ami belefér az időmbe és amelyen keresztül még értékes tapasztalatokat is nyerhetek. Ehhez pedig nem kellett mást tennem, mint az interneten rákeresni az oldalukra, miután az egyik barátom beajánlotta őket nekem.

Már az egy nagy megkönnyebbülés volt, hogy a https://topiwork.hu oldalát könnyű kezelni. A munkakeresés sokszor olyan érzés tud lenni, mintha az ember egy útvesztőben tévelyegne. Így azonban elfelejthetjük az ilyen kellemetlenségeket és azonnal rátérhetünk a lényegre. Mivel már a kezdőlapon elérhető a diákmunka kereső, amely segítségével személyre tudjuk szabni, hogy milyen munkát akarunk vállalni.

A legegyszerűbb módja ennek természetesen az, hogyha beírjuk az adott munka megnevezését. Egyáltalán nem biztos azonban, hogy aki erre az oldalra téved, már pontosan tudja, hogy milyen szakmát szánt neki a sors. A hozzám hasonló útkereső alakoknak pedig ott van a kategóriák rendszere.

Itt nagyobb csoportokba vannak szedve a hasonló típusú munkák. Tehát, ha a műszaki munka érdekel minket, akkor nem kell átkutatnunk az összes hirdetést, mire találunk egyet, ami megfelel a feltételeinknek. Rá is kattintottam erre, mivel ez a terület pont egybeesik az aktuális tanulmányaimmal.

Az állásajánlatokat szépen egymás alá szedték Láthatjuk, hogy konkrétan hova szól a munka és még azt is, hogy mennyi pénzt kapunk érte. Utóbbi teljes meglepetés volt számomra, hiszen ezt általában az utolsó pillanatra szokta hagyni a munkáltató. Másik meglepetés, hogy a munka jellege gyakornoki állás lenne. Ez azért egy nagyszerű lehetőség, mivel így nemcsak pénzt keresek, valami alkalmi diákmunkával, hanem a jövőmet is megalapozhatom egy cégnél. Ennél többet pedig nem is kívánhatna az ember a diákszövetkezetétől.

Persze mindez nagyon szépen hangzott idáig, de a legfontosabb része ezeknek az oldalaknak mindig maga az állásra jelentkezés. Ahhoz, hogy ezt meg tudjuk csinálni, először fel kell regisztrálnunk az oldalra. Ez nem fog igénybe venni többet pár percnél, mivel csak meg kell adnunk pár alap adatunkat. Ha ezzel megvagyunk, akkor nincs más teendőnk, mint rányomni a „jelentkezek” gombra. Ilyen egyszerű az egész és a legnagyobb döbbenetemre egy héten belül fel is kerestek és megkaptam a munkát. Már egy ideje a kiválasztott cégnél dolgozok és nagyon meg vagyok elégedve a https://topiwork.hu által adott lehetőséggel.