Megtaláltuk a legjobb segítséget a cégmódosításban

Nem szeretem összehasonlítani az egyes eseteket nehézségüket illetően, mert mindegyik mástól oldódik meg könnyebben vagy épp pont nehezebben. De az tény, hogy vannak olyan feladatok, amik attól függetlenül, hogy sok kutakodást igényelnek, annyira azért nem bonyolultak, csak részleteibe menően kell kicsit utánuk menni. Ilyen volt például a legutóbbi eset is…

Persze ebben most sok izgalom nem lesz, úgyhogy ha most valami szaftos sztorit vártok megcsalós feleséggel meg gyilkossággal akkor el kell, hogy keserítselek benneteket. Annyi történt csupán ugyanis, hogy felmondták az albérletünket, ahol az irodánk van. Ez önmagában még nem lett volna nagy probléma, hogyha nem erre a címre lett volna lejelentve a cég is. De mivel erre volt, ezért el kellett kezdenünk kutakodni, hogy hol és mennyiért lehet átíratni a székhelyet. Ekkor találtunk rá a https://topcegalapitas.eu/cegmodositas/ weboldalra, ahol minden a témával kapcsolatban felmerülő kérdésre választ kaptunk.

Első körben az sem volt egyértelmű, hogy mekkora macerát jelent, hogy ezt a változtatást eszközölni kell. A bürokráciának köszönhetően ugyebár minden ilyen nemű változtatás meglehetősen körülményes tud lenni, ezért a legrosszabbra számítottunk. Ami az árat illeti, azt sem tudtuk belőni, hogy nagyjából milyen kategóriába eshet ennek a papírozása. Egyértelmű volt, hogy kelleni fog egy ügyvéd, illetve biztosan lesz majd a cégbíróságon valami módosítási illeték vagy bármi egyszeri díj. Csak az volt a kérdéses, hogy ez az 5-10 ezres árkategóriába esik majd, vagy inkább nagyságrenddel nagyobba.

Végig böngészve a TopCégalapítás honlapját gyakorlatilag minden ezekkel kapcsolatos tévhit megszűnt. Kiderült, hogy ezek a módosítások gyakorlatilag két kategóriába sorolhatók nagyjából annak fényében, hogy mennyi papírmunkával és ügyintézéssel járnak. Ehhez mérten az egyszerűbb ügyek nyilván kisebb költséggel járnak, olcsóbbak, míg a bonyolultabb intézni valók esetében kicsit jobban zsebbe kell nyúlni – de hát ez van, több munka, több pénz, mindenki ebből él.

Először is, a cég székhelyének módosítása az olcsóbb, egyszerűbben megoldható ügyek közé sorolható – hurrá! – mivel csak alapszintű változtatást igényel. Ez számokban azt jelenti, hogy a TopCégalapítás segítségéért 17 900 Ft + ÁFÁ-t kell fizetni. Ez magában foglalja egyrészt azt a nagyjából 1 órás konzultációt, amelynek során mi is elmondjuk az igényeinket illetve tájékoztatást kaphatunk minden a változtatást érintő folyamatról. Másrészt benne van az ügyvédi ellenjegyzés költsége is és persze a cégbíróság előtti hivatalos képviselet. Hogyha a szükség úgy hozza, akkor az aláírás mintákat is biztosítják ezért az összegért cserébe, és végül, de nem utolsó sorban a cégbírósági határozatról e-mailben értesítenek, hogyha nyugiban lezajlott a változtatás bejegyzése.

Amit ezen kívül pluszban fizetni kell, az az, amit már előre felvázoltam: az illetékek. Egyrészt, fognak kérni egy egyszeri illetéket, ami az esetek döntő többségében 15 000 forint, de nagyon ritka, speciális esetben akár 40-50 000 forint is lehet. Másrészt pedig lesz egy közzétételi díj, ami hát ahogy a nevében is benne van azért kell, hogy papírformát öltsön hivatalosan is az új székhely. Ez 3000 forint, de speciális esetben akár 5000 forint is lehet.

Összességében azt hiszem a lehető legjobb megoldást sikerült megtalálni a https://topcegalapitas.eu/cegmodositas/ oldalán, ráadásul hogyha nem lett volna saját székhelyünk, még ebben is tudtak volna a segítségünkre lenni. Tehát hogyha cégalapítással vagy cégmódosítással kapcsolatos teendők, problémák vannak, akkor őket tudjuk maximálisan ajánlani – és mint általában, a szimatunk most sem csal!